nederland

Burgemeester Winsum biedt excuses aan

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

WINSUM (ANP) – Burgemeester Rinus Michels van Winsum heeft woensdag openlijk z’n excuses aangeboden aan de boer, wiens land moet worden gebruikt voor de aanleg van een noodweg. Die weg is nodig om de onbewaakte spoorwegovergang te omzeilen, waar vrijdag achttien mensen gewond raakten bij een treinongeluk.

Volgens de burgemeester is ten onrechte de suggestie gewekt dat de familie niet zou willen meewerken aan een oplossing of dat ze het proces hebben vertraagd. Tijdens een ,,zeer indringend gesprek” bleek dat familie diep geraakt was door de wijze waarop Michels reageerde op vragen over mogelijk te nemen stappen.

De burgemeester liet vrijdag weten juridische onteigening te overwegen als er niet snel overeenstemming zou komen. ,,Dat als gevolg van mijn uitspraken de familie in een kwaad daglicht wordt geplaatst is onterecht. Ik bied daarvoor de familie mijn excuses aan”, zei Michels. Hij hoopt dat de partijen er in goed overleg zo snel mogelijk uit komen, zodat de noodweg kan worden aangelegd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.