nederland

Buma: Arrogantie van de macht bij Rutte

20 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bij premier Mark Rutte begint de arrogantie van de macht duidelijk te worden. Dat vindt CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma over de kritiek van Rutte op Buma en andere politieke leiders in Nederland.

Buma reageerde zondag in het tv-programma Buitenhof op uitlatingen die Rutte zaterdag op een VVD-congres had gedaan. Rutte vergeleek Buma met een pruilende peuter en noemde hem een neezegger.

Volgens Buma gaat het om uitspraken van een premier die ,,de arrogantie van de macht aan zich krijgt kleven��, nu hij al een aantal jaren premier is. ,,Iedereen die niet hetzelfde naar Nederland kijkt zoals hij, ziet het verkeerd.��

Rutte ziet een fantastisch land, maar het land is niet fantastisch, aldus Buma. ,,Er zijn heel veel mensen met zorgen, maar blijkbaar is iedereen die dat vindt verkeerd bezig, volgens deze premier.��

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.