nederland

Bram van Ojik (GroenLinks) wil terug in Kamer

20 november 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De voormalige fractieleider van GroenLinks, Bram van Ojik, wil terug in de Tweede Kamer. Hij staat op nummer 10 van de kandidatenlijst die de partij zondagavond in Utrecht presenteert.

Dat is door GroenLinks bevestigd. Van Ojik was van oktober 2012 tot mei 2015 fractievoorzitter als opvolger van Jolande Sap. Hij verliet in mei vorig jaar de Kamer. Jesse Klaver werd toen de nieuwe leider van de vierkoppige fractie. Klaver heeft Van Ojik gevraagd terug te komen, aldus een woordvoerder. In de peilingen staat GroenLinks op negen tot vijftien zetels.

Leden van GroenLinks kunnen in een online referendum stemmen over de kandidatenlijst. Op 15 december wordt de uitslag bekend gemaakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.