nederland

Boek van Astrid Holleeder gaat grens over

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het onlangs verschenen boek Judas van Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder, gaat de grens over. Uitgeverij Lebowski heeft de rechten verkocht aan Denemarken en Zweden en ook vanuit Duitsland is interesse in de familiekroniek. Volgens een woordvoerster is er belangstelling vanuit de hele wereld.

In haar boek schrijft Astrid over de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012, maar ook over het verleden. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Op dit moment zit hij in de cel. Justitie vervolgt hem voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties.

De eerste druk van Judas, in een oplage van 80.000 exemplaren, was in een dag zo goed als uitverkocht. Het boek werd in het diepste geheim voorbereid. Inmiddels zijn er 375.000 exemplaren gedrukt, aldus de woordvoerster.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.