nederland

Asscher: clip Sylvana weerzinwekkend

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Vicepremier Lodewijk Asscher bestempelt de beelden die zijn gemonteerd onder het carnavalsnummer Oh Sylvana als ,,weerzinwekkend” en ,,volkomen onacceptabel”.

De bewindman reageert daarmee op het filmpje dat op muziekplatforms opdook. Hierin zijn gemanipuleerde beelden te zien van DENK-politica Sylvana Simons. Zo wordt ze onder meer afgebeeld als Zwarte Piet en naakte Afrikaanse vrouw. Ook is haar hoofd geplakt in beelden die verwijzen naar de lynchpartijen van de Ku Klux Klan.

Asscher zegt zich goed te kunnen voostellen dat Simons de clip als bedreigend ervaart. ,,Ik vraag me af waar mensen die zo’n filmpje maken in hemelsnaam mee bezig zijn.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.