nederland

Agenda minister voortaan openbaar

19 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Agenda’s van ministers en staatssecretarissen worden voortaan openbaar gemaakt. Werkbezoeken, afspraken en toespraken worden gepubliceerd op rijksoverheid.nl, heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gemeld.

Om de openheid was gevraagd door de PvdA-Kamerleden Lea Bouwmeester en Astrid Oosenbrug in hun nota Lobby in daglicht. Ze pleiten voor meer transparantie rond lobby-activiteiten van bedrijven, burgers en organisaties. Daarmee moet worden voorkomen dat ,,mensen met een sterke positie, met macht of met geld, de boventoon voeren. Dat er te veel in achterkamertjes gebeurt (en) dat enkele partijen een te groot en te eenzijdig stempel drukken op beleid”, aldus Oosenbrug.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.