nederland

Woensdag besluit nieuwe rechters zaak-Nicole

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – De wrakingskamer van de rechtbank in Den Bosch besluit woensdag over het wrakingsverzoek van de nabestaanden van Nicole van den Hurk. Die vroegen vrijdag nieuwe rechters in de zaak over de verkrachting en moord op het vijftienjarige meisje in 1995.

Het stak hen vooral dat de stiefmoeder en stiefzus geen volledig spreekrecht kregen, in tegenstelling tot bloedverwanten. Toen vrijdag de halfbroer niet voor een derde keer spreekrecht kreeg en de rechters in zijn ogen laatdunkend reageerden, besloot de familie tot wraking.

De halfbroer wilde reageren op krenkende suggesties van advocaten van het slachtoffer over het seksleven van het meisje.

Tegen verdachte Jos de G. werd woensdag veertien jaar cel geëist.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.