nederland

Waarschuwing voor mist in ochtendspits

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

LIJNDEN (ANP) – Mensen op de weg moeten zondagavond en in de nacht naar maandag rekening houden met dichte mist. Ook in de ochtendspits kan er overlast zijn, waarschuwt de VID. Het KNMI heeft zondagavond code geel afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel en Drenthe.

Lokaal is het zicht al tot onder de 200 meter gezakt. De verwachting is dat de mistbanken zich verder zullen uitbreiden en verdichten. Dat kan vooral in het midden en oosten gevolgen hebben voor de ochtendspits, aldus de VID. Mochten de spitsstroken op de A1 (Barneveld) en A50 (Apeldoorn) gesloten blijven, kan dat extra lange files tot gevolg hebben.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.