nederland

Van der Dussen eist 6 miljoen van Spanje

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

PALMA DE MALLORCA (ANP) – Romano van der Dussen eist 6 miljoen euro schadevergoeding van de Spaanse staat. Dat meldden Spaanse media. De Nederlander zat twaalf jaar onschuldig vast na een onterechte veroordeling voor verkrachting.

Mocht hij de schadevergoeding krijgen, betekent dat 77,50 euro voor elke dag dat hij achter tralies doorbracht. De Nederlander zat 4400 dagen lang in zeven verschillende gevangenissen. Hij werd in februari vrijgesproken na een lange juridische strijd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.