nederland

Thalys-treinen krijgen facelift

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De hogesnelheidstreinen van Thalys krijgen een opknapbeurt. De 26 roodkleurige treinstellen met ieder acht rijtuigen worden tot 2021 allemaal onder handen genomen. Het eerste gerenoveerde treinstel heeft inmiddels een rit gemaakt, liet het bedrijf maandag weten.

Elk treinstel wordt in Noord-Frankrijk volledig gedemonteerd voor reparaties en schoonmaak, goed voor 45.000 manuren per stuk. Thalys maakt van de ,,louter technische midliferenovatie’’ gebruik om de vloerbedekking en zetelhoezen te vervangen. Aan de buitenkant krijgen de treinen een nieuwe laklaag, waarbij iets andere accenten worden gelegd.

Thalys International verzorgt ritten tussen Amsterdam en Parijs, maar bijvoorbeeld ook van Brussel naar Keulen. Het bedrijf bestaat twintig jaar en is eigendom van de Franse, Belgische en Duitse spoorwegen. NS is een ’strategische partner’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.