nederland

Politie onderzoekt ‘homohaatflyer’

16 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Meerdere bewoners in Amsterdam-West en Amsterdam Nieuw-West hebben zondag een anti-homofolder in hun brievenbus gekregen. De politie is een onderzoek gestart. Het is niet duidelijk bij hoeveel mensen de folder bezorgd is. Zondagavond waren er zo’n twintig meldingen bij de politie binnengekomen.

Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch riep op Twitter op om aangifte te doen.

Op het pamflet worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst: ,,Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.