nederland

Opruiende ‘Coco de clowns’ op vrije voeten

20 oktober 2016

EINDHOVEN (ANP) – Twee vijftienjarige jongens uit Eindhoven die eerder deze week werden opgepakt voor opruiing via social media, zijn vrijgelaten. Volgens de politie blijven ze wel verdachten.

Via Instagram werd onder de naam ‘Coco de Clown’ opgeroepen om naar een winkelcentrum in de Eindhovense wijk Woensel te komen. Dat zorgde vanaf vrijdag- tot en met maandagavond elke keer voor opstootjes met tientallen jongeren. Beide verdachte pubers zouden gebruik hebben gemaakt van het Instagram-account, dat als profielfoto een zogenoemde horrorclown had..

De politie moest meerdere keren optreden omdat de jongeren vuurwerk afstaken en met eieren gooiden. Sinds vrijdag zijn behalve de Instagrammer ook enkele andere personen aangehouden voor onder meer baldadigheid en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.