nederland

‘Ook online beter toezicht reclame kinderen’

15 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – De Europese Commissie wil reclame op social media die gericht is op kinderen, onderwerpen aan strengere regels en beter toezicht. Door de nieuwe richtlijn kan het Commissariaat voor de Media ook de makers van online video’s, zoals vlogs, gaan aanspreken op het maken van reclame gericht op kinderen. Dit zegt voorzitter Madeleine de Cock Buning van het commissariaat zaterdagavond in het televisieprogramma Kassa (BNNVARA).

Tot nu toe kon dat alleen bij radio en televisie. Online zal productplaatsing in programma’s die vooral gericht zijn op kinderen ook niet meer worden toegestaan, net als reclame voor ongezonde producten. Waar reclame wordt gemaakt, moet dat duidelijk zijn aangegeven. Platforms als Youtube wordt gevraagd betere maatregelen te nemen om kinderen af te schermen van schadelijke content als extreem geweld en seks.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.