nederland

NVWA waarschuwt voor voedingssupplementen

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – In voedingssupplementen die als afslankmiddel te koop worden aangeboden via onder meer Marktplaats en webshops kunnen stoffen zitten die ook in geneesmiddelen voorkomen. Die kunnen ernstige bijwerkingen hebben als hoge hartslag, hoge bloeddruk, misselijkheid, duizeligheid en angstgevoelens.

Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om Emtea, Irem Natural en Niva detox, te koop in de vorm van capsules en thee.

De NVWA ontving een melding over een jonge vrouw die een dergelijke afslankthee gebruikte en overleed aan acute hartproblemen. ,,Het is bedrijven die in een of meer van deze producten handelen verboden deze nog langer te verkopen”, aldus de organisatie vrijdag. Ze worden ook aan de deur verkocht. Consumenten krijgen het dringende advies de producten niet te kopen of te gebruiken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.