nederland

Nabestaanden Van den Hurk wraken rechter

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Nabestaanden van de in 1995 gedode Nicole van den Hurk willen andere rechters. Ze hebben vrijdag gevraagd de rechter te wraken omdat die mogelijk vooringenomen is, liet hun advocaat Richard Korver weten. Wanneer het wrakingsverzoek wordt behandeld is nog niet duidelijk.

Er is al langer onvrede over de houding van de rechtbank naar de familie. De stiefmoeder en stiefdochter kregen bijvoorbeeld niet hetzelfde uitgebreide spreekrecht als bloedverwanten.

Van den Hurk, destijds vijftien jaar, werd in 1995 verkracht en gedood. Tegen verdachte Jos de G. is afgelopen woensdag veertien jaar cel geëist. De uitspraak staat gepland voor uiterlijk 11 november.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.