nederland

Marine levert eerst hulpgoederen af in Haïti

12 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het marineschip Zr. Ms. Holland heeft de eerste hulpgoederen afgeleverd in Haïti, dat vorige week werd getroffen door een zware orkaan. Volgens het ministerie van Defensie zijn familietenten afgeleverd in Les Cayes. Woensdag gaat een team van de marine naar het plaatselijke ziekenhuis om schade te verhelpen.

Inmiddels is ook een tweede schip van de marine bij Haïti aangekomen. Aan boord van Zr. Ms. Pelikaan zijn goederen en bouwmaterialen. Dat materiaal wordt via een ponton aan land gezet.

Orkaan Matthew trof de zuidkust van het straatarme land op 4 oktober. Er zijn al rond de duizend doden geteld. De Verenigde Naties hebben donoren gevraagd de komende drie maanden ruim 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de slachtoffers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.