Jongeren vertrouwen Facebook en Google niet

17 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Jongeren zijn huiverig om hun persoonsgegevens te delen met Facebook, Google en Twitter. Met WhatsApp hebben ze minder problemen, volgens antwoorden van 1135 jongeren op vragen van televisieprogramma EenVandaag.

De actualiteitenrubriek vroeg de jongeren (12 tot 24 jaar) in haar panel naar hun oordeel over de verschillende social media. Slechts één op de vijf jongeren vertrouwt zijn persoonsgegevens toe aan Facebook. Ook Twitter (24 procent) en Google (34 procent) scoren laag. WhatApp komt uit op 59 procent, vooral door de versleuteling van berichten die de app deze zomer heeft ingesteld.

Driekwart van de jongeren vindt het wel een probleem dat WhatsApp gebruikersprofielen gaat doorgeven aan moederbedrijf Facebook. Het merendeel is echter niet van plan om geen gebruik meer te maken van de berichtendienst. Het gebruiksgemak ze vermoedelijk belangrijker dan hun privacy.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.