nederland

Humberto Tan beste presentator van het jaar

14 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – Humberto Tan (RTL 4) is donderdagavond verkozen tot beste presentator van het jaar. Hij kreeg de Zilveren Televizier-Ster uit handen van olympisch sprinter Churandy Martina tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Tan won de prijs twee jaar geleden ook al en was voor de derde keer genomineerd. ,,Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht”, reageerde hij. Tan zei te hopen dat hij zijn programma RTL Late Night nog heel lang mag presenteren en bedankte onder anderen de kijkers.

Art Rooijakkers, die het tv-gala donderdagavond ook presenteert, en Johnny de Mol waren eveneens in de race. De Mol won de prijs vorig jaar.

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar Chantal Janzen (RTL 4). Floortje Dessing (BNN-VARA) en Geraldine Kemper (BNN-VARA) waren net als vorig jaar ook genomineerd. De award werd uitgereikt door een persiflage van premier Mark Rutte.

De Televizier Talent Award was voor Pip Pellens (RTL). Albert Verlinde reikte de prijs uit aan de geëmotioneerde voormalig GTST-actrice die meedeed aan Dance dance dance (RTL) en jurylid is in Battle on the dancefloor en The next boy/girlband (SBS).

Voor het eerst werden prijzen toegekend aan beste acteur en actrice van het jaar. Thom Hoffman kreeg de award bij de mannen van actrice Famke Janssen voor zijn rol in de SBS-serie Dokter Tinus. Hij gaf de andere kanshebbers Victor Reinier en Achmed Akkabi het nakijken. Angela Schijf (AVROTROS) mocht de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice in Flikken Maastricht mee naar huis nemen, uit handen van politiewoordvoerder Ellie Lust. Ze won van Isa Hoes en Monic Hendrickx.

Pauls Puber Kookshow (VARA) ging er vandoor met de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma. De serie Brugklas (AVROTROS) en Puberruil Zapp (KRO-NCRV) waren ook genomineerd. Paul de Leeuw was er zelf niet bij om de prijs in ontvangst te nemen, maar hij sprak de aanwezigen via een filmpje toe.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.