nederland

Horrorclowns niet welkom op Halloween in Oss

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

OSS (ANP) – Heksen, skeletten en allerlei andere griezelfiguren lopen tijdens de speciale Halloweenweek door het centrum van Oss, maar zogenoemde horrorclowns zijn niet welkom op het evenement. ,,We hebben een familieprogramma met activiteiten als speurtochten en trick-or-treat. Dat wil je niet laten verstoren door zo’n negatieve ontwikkeling”, vertelt een woordvoerder van de stichting die het organiseert.

Normaal gesproken zijn enge clowns vaste prik op Halloween-feestjes. ,,Maar er zijn genoeg andere kostuums”, vindt de zegsman. Hij bevestigt naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad dat het besluit is genomen vanwege de berichten over enge clowns die mensen op straat lastiggevallen. Ook in Oss gebeurde dat. Als toch horrorclowns worden gesignaleerd, wordt de politie ingelicht.

De Halloweenweek in de Brabantse stad wordt van 24 tot en met 30 oktober gehouden. Los van de activiteiten voor kinderen dossen winkeliers hun etalages uit in Halloween-stijl. Op straat treden artiesten op in griezelkostuums.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.