nederland

‘Geen sancties om Russische kritiek MH17’

12 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederland voelt niets voor sancties tegen Rusland wegens de Russische kritiek op het internationale onderzoek naar vlucht MH17. ,,Dat zou alleen maar averechts werken”, aldus premier Mark Rutte woensdag in de Tweede Kamer.

De premier reageerde op een verzoek van oppositiepartijen om meer druk uit te oefenen op de Russen. Zo drong Kamerlid Louis Bontes aan op harde stappen na de ,,moordaanslag” en de ,,onbeschofte” Russische kritiek op het onderzoek. Daaruit blijkt dat een Russische raket, afgeschoten vanuit rebellengebied in Oekraïne, MH17 heeft geraakt.

Rutte zei de boosheid van Bontes te delen. Hij wil echter vermijden dat het onderzoek nu al ,,politiek” wordt. ,,We hebben allemaal maar een doel: in de volgende fase van het onderzoek erin slagen de namen van de daders in beeld te krijgen en veroordeeld te krijgen. Dan pas kun je met de beschuldigende vinger wijzen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.