nederland

Geen extra treinen van Den Haag naar Brussel

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Den Haag krijgt vanaf 2018 definitief niet meer dan vier treinen per dag naar Brussel. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Kamer laten weten. De stad Den Haag wilde meer treinen. Er zullen twaalf treinen dagelijks van Amsterdam naar Brussel rijden over de HSL.

Dijksma vindt deze 12/4 variant een goede balans tussen de belangen van verschillende groepen reizigers. De NS heeft wel gewaarschuwd dat deze verdeling het risico op verstoringen groter maakt. De staatssecretaris is bereid de prestatiecijfers van de NS op de HSL hiervoor aan te passen.

Reizigers uit Den Haag zijn trouwens in de toekomst sneller in België als zij in Breda de IC Direct pakken naar Brussel. Dijksma gaat kijken hoeveel reizigers gebruik gaan maken van de rechtstreekse trein naar de Belgische hoofdstad. Mogelijk geeft dit in de toekomst aanleiding tot een heroverweging van de huidige keuzes, aldus de staatssecretaris.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.