nederland

Britse Kate bezoekt koning en Mauritshuis

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, bezoekt dinsdagmiddag het Mauritshuis in Den Haag. De hertogin van Cambridge ziet in het museum naast het Binnenhof de tentoonstelling ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collectie’.

Kate kent de 22 doeken van onder anderen meesters als Gerrit Dou, Pieter de Hooch en Jan Steen al uit de hallen en kamers van onder meer Buckingham Palace. Ze heeft daarom extra belangstelling voor de topstukken uit de vaste collectie van het Mauritshuis, zoals Meisje met de parel van Johannes Vermeer en Het Puttertje van Camel Fabritius.

Voorafgaand aan het culturele deel van haar eerste zelfstandige reis als hertogin, lunchte Kate met koning Willem-Alexander in Villa Eikenhorst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.