nederland

Bewoners Nieuwegein weer naar huis na brand

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

NIEUWEGEIN (ANP) – De bewoners van circa vijftig woningen in Nieuwegein die zaterdagochtend moesten worden geëvacueerd wegens brand kunnen weer terug naar huis. Dat maakte de gemeente zaterdagmiddag bekend.

De brand brak omstreeks 05.15 uur uit in een voormalige dansschool aan de Erfstede, waar nu een waterpijpvereniging is gevestigd. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Er is geen asbest vrijgekomen. Het pand wordt nu gesloopt.

De omwonenden die hun huizen moesten verlaten, werden opgevangen in een zorgcentrum. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.