nederland

250 mensen opgeroepen voor test MRSA-bacterie

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

VLISSINGEN (ANP) – Zo’n 250 mensen zijn opgeroepen om zich te laten testen op de MRSA-bacterie, ook wel bekend als de ziekenhuisbacterie. De bacterie werd vorige week ontdekt bij een medewerker van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) in Vlissingen.

De mensen die de oproep kregen zijn mogelijk in contact geweest met de medewerker, bevestigd een woordvoerder van ZRTI na berichtgeving door Omroep Zeeland. De betreffende medewerker werkt met bestralingstoestellen op de locaties van het instituut in Vlissingen en Roosendaal.

Besmetting met MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is levensgevaarlijk voor mensen met een flink verminderde weerstand. Het kan onder meer leiden tot longontsteking of bloedvergiftiging. De bacterie is ongevoelig voor gebruikelijke antibiotica. MRSA is voor gezonde mensen onschadelijk, ze worden er ook niet ziek van.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.