nederland

Rutte: we zijn er nog absoluut niet

22 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Het gaat beter, maar we zijn er nog absoluut niet. Dat heeft premier Mark Rutte donderdag gezegd bij het begin van de Algemene Politieke Beschouwingen over de begroting van 2017. Hij is pas tevreden als iedereen het herstel in Nederland merkt.

Rutte zei dat 17 miljoen mensen in moeilijke tijd een steentje hebben bijgedragen en dat ,,de tocht door de woestijn” gezamenlijk is gemaakt. Volgens de premier gaat het economisch beter en zijn voorzieningen voor generaties veiliggesteld, maar moet nu iedereen gaan merken dat het beter gaat.

Het woord zekerheid is volgens Rutte de komende jaren belangrijk. Dat geldt volgens hem niet alleen voor zaken als zorg en pensioenen, maar zeker ook voor de vraag of Nederland nog wel Nederland blijft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.