nederland

Vertraging voor vakantieverkeer vanuit zuiden

20 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Terugkerende Nederlandse vakantiegangers uit het zuiden van Europa moeten zaterdag rekening houden met forse vertragingen. De meeste tegenspoed is te verwachten op de route Spanje-Bordeaux-Parijs.

Op de A63 vanaf de Spaanse grens naar Bordeaux was de vertraging rond het middaguur twee uur. Op de A10 van Bordeaux naar Tours is de vertraging ook twee uur en op de route Tours-Parijs (A10/A6) zo’n veertig minuten.

Ook op de Route du Soleil is de vertraging flink. Op de A9 van de Spaanse grens naar Montpellier zo’n drie kwartier en op de A9 Montpellier-Orange ook drie kwartier. Voor de A7 Orange-Vienne moet met één uur extra reistijd rekening worden gehouden.

Ook andere routes vanuit het zuiden zijn druk. Zo is de wachttijd voor de Gotthardtunnel vanuit Italië één uur en twintig minuten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.