nederland

Vakantiegangers voor het laatst in de file

27 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

LIJNDEN (ANP) – Voor het laatst deze zomer staan vakantiegangers dit weekend in lange files op de Europese wegen. De meeste vertraging is op de wegen terug naar het noorden. De VID telde zaterdagmiddag bijna 500 kilometer door heel Frankrijk.

Die files zijn extra vervelend omdat de Franse weerdienst voor 43 departementen code oranje heeft afgegeven: hier en daar liep de temperatuur op tot 38 graden.

De druktste zaterdag in Frankrijk was op 13 augustus. Toen telde de verkeersdienst in totaal 855 kilometer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.