nederland

Turkse consul zegt afspraak Aboutaleb af

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De Turkse consul-generaal in Rotterdam, Sadin Ayyildiz, heeft zijn afspraak vrijdag met burgemeester Ahmed Aboutaleb afgezegd. Dat bevestigt de woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester. Waarom de afspraak niet doorgaat, kan hij niet zeggen.

Aboutaleb gaf donderdag in de gemeenteraad aan dat hij met Ayyildiz wilde praten over de spanningen in de Turkse gemeenschap. Hij is niet gelukkig met een brief die de consul aan verschillende burgemeesters in de regio Rotterdam heeft gestuurd. De brief van de consul is niet openbaar, maar het zou gaan om politieke inmenging en de vraag hoe burgemeesters moeten omgaan met demonstraties van tegenstanders van de Turkse regering.

Er is nog geen nieuwe afspraak gemaakt. Aboutaleb staat daar wel voor open, aldus zijn woordvoerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.