nederland

Trio opgepakt voor witwassen en drugshandel

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Twee mannen en een vrouw uit Albanië zijn onlangs aangehouden in Amsterdam voor witwassen en handel in harddrugs. Hierbij nam de politie onder meer 13 kilo cocaïne en ruim 1,3 miljoen euro in beslag.

Het geld werd vorige week vrijdag aangetroffen in een verborgen ruimte in een auto in Amsterdam-Oost. Een speurhond kwam eraan te pas om de stapels met papiergeld te vinden. De 32-jarige bestuurder is aangehouden.

Bij een doorzoeking van een woning aan het Albert Metzhof vond de recherche 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro aan contant geld. In deze woning hield de politie een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. De man probeerde nog te vluchten met de drugs via de achterdeur, maar dat mislukte.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.