nederland

Regio Midden weer naar school

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Voor scholieren in het midden van het land zit de zomervakantie er weer op. Zij moeten vanaf maandag weer de schoolbanken in. De vakantie in Midden-Nederland begon op 9 juli.

Volgende week beginnen de scholen in Noord-Nederland weer. Als laatste, op maandag 5 september, gaan de scholieren in het zuiden weer de klas in.

De zomervakanties per regio wisselen elk jaar. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat. Bij de vakantieplanning houdt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rekening met een evenwichtige verdeling van vakanties over het schooljaar, evenals met de eindexamens.

De volgende vakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor de regio’s Noord en Midden op 15 oktober en duurt een week. Een week later is het zuiden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.