nederland

Rechter: Turk voorlopig niet uitleveren

18 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De rechtbank in Amsterdam adviseert minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) om de in Turkije voor xtc-smokkel veroordeelde Turk Ayhan S. (43) voorlopig niet uit te leveren aan Turkije. Eerst moet de bewindsman volgens de rechter nagaan onder welke omstandigheden hij daar gevangen zal zitten.

Het besluit om S. wel of niet uit te leveren is aan Van der Steur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.