nederland

Politieagent doodgeschoten op Bonaire

18 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

KRALENDIJK (ANP) – Een vuurgevecht met criminelen is een politieman op Bonaire fataal geworden. Het slachtoffer is een 45-jarige Nederlander, die sinds 2013 in dienst was van het Korps Politie Caribisch Nederland. Hoofdofficier van justitie Henry Hambeukers zei dat ,,met man en macht word gewerkt” om de daders op te sporen. ,,We moeten alles doen om te laten zien dat dit echt alle perken te buiten gaat.”

De politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar volgens een melding een overval werd gepleegd. Toen de agenten arriveerden, waren de daders nog binnen. De hoofdofficier vertelde dat de bewoners slachtoffer zijn geworden van ,,ernstig geweld”.

Nadat de politie was gearriveerd, kwam het tot een achtervolging en een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur beschouwt de schietpartij als een ,,gruwelijke moord”. Hij liet weten ,,desgevraagd alle mogelijke hulp te bieden” om de daders op te sporen. ,,Politiemensen staan elke dag klaar voor onze veiligheid”, aldus Van der Steur. ,,Zij doen een stap naar voren als anderen een stap terug zetten. Dat een agent is omgekomen bij dit moedige werk, is een grote klap voor het hele korps.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.