nederland

Politie vindt dode en gewonde in Oudwoude

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

OUDWOUDE (ANP) – De politie heeft woensdag in en bij een woning in het Friese Oudwoude een dode en een gewond persoon aangetroffen.

De gewonde persoon werd in de tuin gevonden met onder meer brandwonden. Beide mensen waren de bewoners van het huis, aldus de politie. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De brandweer was gealarmeerd omdat er brand zou zijn in de woning aan de Allemawei. Dat bleek niet het geval, maar wel was er rook. Toen de brandweermannen naar binnen gingen, vonden ze de dode. De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd, maar sluit een misdrijf niet uit. ,,We laten alle scenario’s open”, aldus een woordvoerder.

Volgens de lokale media gaat het mogelijk om een gezinsdrama, waarbij de vrouw zou zijn overleden en haar man zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.

De omgeving van het vrijstaande huis met rieten dak is afgezet in verband met het onderzoek. De straat blijft zeker nog de hele nacht afgesloten, heeft de politie laten weten.

Een busje van de forensische dienst die onderweg was, belandde in een sloot omdat de chauffeur moest uitwijken voor een ambulance. Niemand raakte hierbij gewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.