nederland

Oordeel uitlevering Turkije uitgesteld

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag een besluit uitgesteld of een man uit Nijmegen (23) mag worden uitgeleverd aan Turkije. Door de ,,instabiele en onduidelijke omstandigheden in Turkije en de onzekerheden hoe de omstandigheden zich in Turkije zullen ontwikkelen”, zeggen de rechters niet goed te kunnen beoordelen of uitlevering van de man toelaatbaar is.

,,Pas als de toestand in Turkije is gestabiliseerd is het voor de rechtbank mogelijk een goed oordeel te vormen over de toelaatbaarheid van de uitlevering”, stelt de rechtbank. Het besluit is daarom voor onbepaalde tijd aangehouden.

Nederlandse rechters zijn erg voorzichtig geworden met verzoeken uit Turkije, na de mislukte staatsgreep daar. Ook sommige andere rechters hebben besloten om nog geen besluit te nemen over Turkse uitleveringsverzoeken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.