nederland

Nieuw metrostation Den Haag open

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bovenop Den Haag Centraal ligt een nieuw station. Dat is in de afgelopen twee jaar gebouwd en gaat maandag open. Het station is bestemd voor de RandstadRail-verbinding met Rotterdam. De eerste trein zal om 5.47 uur vertrekken vanaf metrostation Den Haag Centraal, elf minuten later komt voor het eerst een metro aan vanuit Rotterdam. In de loop van de ochtend is de officiële openingshandeling.

De RandstadRail uit Rotterdam kwam vroeger aan in de stationshal van Den Haag Centraal, naast de treinen. Maar de NS verwacht steeds meer reizigers en heeft de perrons van de RandstadRail zelf nodig. Daarom verhuist de RandstadRail naar boven, naar het plafond van het station. Vlak voor aankomst maken de treinen een klim van meer dan twaalf meter.

NS-station Den Haag Centraal is in de afgelopen jaren fors op de schop gegaan. Zo is er een nieuwe stationshal gebouwd, met glazen dak. Nu het metrostation klaar is, kan het busplatform worden aangepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.