nederland

Man aangehouden voor voorbereiden terrorisme

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Een 22-jarige man is afgelopen vrijdag in Eindhoven aangehouden vanwege het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De man trok de aandacht doordat hij vrijdag met een bivakmuts door de stad reed, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten. Er zijn geen aanwijzingen dat de man een concrete aanslag aan het voorbereiden was.

Bij doorzoeking van het huis van de man, zijn een externe harde schijf, propagandamateriaal voor IS, een mes en een bivakmuts in beslag genomen. Er zijn geen vuurwapens of explosieven aangetroffen.

De man is door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.