nederland

Koenders kaart brief consul aan in Ankara

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Tijdens zijn bezoek aan Turkije volgende week zal minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) ook de brief van de Turkse consul-generaal in Rotterdam aan de orde stellen. Die heeft in juli aan een aantal burgemeesters in de regio Rotterdam geschreven hoe zij moeten omgaan met demonstraties van tegenstanders van de Turkse regering.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft hier vrijdag een gesprek over met de consul-generaal. Hij vindt dat de diplomaat zich niet met deze zaken moet bemoeien. Koenders steunt de burgemeester, zei hij vrijdag. ,,Nederland gaat over deze zaak en niet de Turkse regering”. Hij heeft dat in juli ook al aan Ankara duidelijk gemaakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.