nederland

Eigenaren geldkantoren opgepakt

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De politie in Rotterdam-Zuid heeft de afgelopen weken vier eigenaren van geldkantoren opgepakt voor witwassen. De mannen worden ervan verdacht via drie verschillende agentschappen van Money Transfer tienduizenden euro’s crimineel geld te hebben weggesluisd naar het buitenland.

Vermoedelijk misbruikten ze de identiteitsgegevens van onschuldige, nietsvermoedende klanten om hun criminele transacties te verhullen. De politie verdenkt meerdere geldkantoren van witwassen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Dinsdagochtend hield de politie twee broers (22 en 32) uit Rhoon aan, die samen op Slinge en de Krabbendijksestraat in Rotterdam twee agentschappen beheren voor het sturen van geld naar het buitenland. Op 9 augustus werden al twee mannen uit Den Haag (26 en 29) ingerekend voor het ondersteunen van criminele activiteiten via hun geldkantoor op de Beijerlandselaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.