nederland

Een-na-drukste zaterdag op Franse wegen

20 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Terugkerende Nederlandse vakantiegangers uit het zuiden van Europa hebben zaterdag te maken gekregen met forse vertragingen. Rond het middaguur bereikten de files in Frankrijk een piek van 750 kilometer, waarmee het de een-na-drukste zaterdag deze zomer is geworden. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) gemeld.

De langste opstoppingen stonden op de route Spanje-Bordeaux-Parijs (A63/A10) en op de Autoroute du Soleil (A7).

Op de twee officiële ‘zwarte’ zaterdagen begin augustus werd de 700 kilometer file niet gehaald. Vorige week was de drukste zaterdag van de zomer: toen stond er in Frankrijk 855 kilometer file.

Ook andere routes vanuit het zuiden waren druk. Zo was de wachttijd voor de Gotthardtunnel vanuit Italië kort na 16.00 nog altijd ruim twee uur. Ook bij de Karawankentunnel vanuit Slovenië naar Oostenrijk stond het flink vast.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.