nederland

Derde tropische dag gemeten

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DE BILT (ANP) – In De Bilt tikte het kwik donderdagmiddag om 14.40 uur de 30,1 graden aan. Daarmee telt donderdag 25 augustus officieel als derde tropische dag van dit jaar, meldt Weeronline.

De komende uren loopt de temperatuur nog verder op. Mogelijk wordt het record van warmste 25 augustus ooit gebroken, dat nu nog op naam staat van 25 augustus 2001. Toen werd het in De Bilt 31,1 graden.

In Hoek van Holland is het donderdag tot dusver het warmst, met 32,4 graden.

Van een tropische dag is sprake als het in De Bilt warmer is geweest dan 30 graden. Dat was op 20 juli, en woensdag en donderdag het geval. Voor een hittegolf is een aaneengesloten serie van vijf zomerse dagen (maxima van 25 graden of meer) nodig en daarvan moeten drie dagen tropisch verlopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.