nederland

ANWB verzorgt patiëntenvervoer Waddeneilanden

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De ANWB mag de komende vijf jaar het ambulancevervoer door de lucht verzorgen vanaf de Waddeneilanden. Vrijdag ondertekende ANWB Medical Air Assistance, een zelfstandige dochteronderneming van de toeristenbond, een contract met de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Frysln.

De ANWB-dochter begint in november met het spoedvervoer van patiënten. Dat gebeurt per traumahelikopter, een Airbus H145 die luchtbasis Leeuwarden als thuishaven heeft.

De aanbesteding voor de ambulancezorg op de wadden verliep niet zonder slag of stoot. Nadat de RAV vorig jaar de helikopterdienst aan de ANWB had gegund, maakte de verliezende partij, het Belgische Heliventure FTO, bezwaar. De ANWB kon niet voldoen aan de eis 24 uur per dag met een eigen toestel te vliegen. De rechter gaf de Belgen gelijk.

Er volgde een nieuwe aanbestedingsprocedure die de ANWB dus opnieuw won.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.