Zwaargewonde militair Mali terug in Nederland

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De 23-jarige militair die woensdag in Mali bij een mortieroefening zwaargewond raakte, is vrijdagavond op Schiphol geland. De soldaat der 1e klasse werd direct naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht vervoerd. Dat meldt het ministerie van Defensie.

De Duitse luchtmacht bracht de militair met een Airbus 310 vanuit het Malinese Gao naar Nederland.

De gewonde militair behoort tot de mortiergroep van de Charlie-compagnie van 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade in Assen. De bij het ongeluk omgekomen 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld behoorden ook tot die eenheid.

Het ongeluk met een draagbaar 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma), een VN-operatie.

De marechaussee onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie de oorzaak van het ongeval. Een team onderzoekers vertrekt zo spoedig mogelijk naar het Afrikaanse land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.