Weer werkzaamheden op spoor rond Utrecht CS

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Treinreizigers moeten vanaf zaterdagochtend rekening houden met veel werkzaamheden op en rond station Utrecht Centraal. Tot en met 17 juli wordt hier negen dagen achtereen aan het spoor gewerkt. Op vrijwel alle trajecten moeten reizigers rekening houden met langere reistijden en volle treinen. Ook moeten reizigers vaker overstappen en omreizen via een andere route. Er worden ook bussen ingezet, stelt ProRail.

Gedurende de zomer werkt ProRail rond Utrecht Centraal aan vernieuwing van sporen en de perrons. Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden, worden de sporen, bovenleidingen en beveiligingssystemen volledig vernieuwd. Het perron langs de sporen 14 en 15 wordt verbreed en opnieuw ingericht.

Ook in de periode van 17 tot en met 21 augustus zijn er intensieve werkzaamheden.

Rond Utrecht Centraal wordt al geruime tijd intensief gewerkt aan de vernieuwing van het spoor. Eind dit jaar moet de spoorvernieuwing klaar zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.