Weer meer gevonden voorwerpen in trein

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Treinreizigers hebben in de eerste helft van 2016 opnieuw meer spullen in de trein laten liggen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral identiteitsbewijzen, allerhande paperassen en mobiele telefoons werden vaak vergeten, liet de NS maandag weten.

In de top 10 van gevonden voorwerpen staan paspoorten, pasjes en rijbewijzen onbetwist op de eerste plaats: maar liefst 14.309 werden er achtergelaten. Papieren en vervoersbewijzen werden 9853 keer gevonden en maar liefst 3371 mensen vergaten hun mobiele telefoon.

Andere vaak vergeten voorwerpen waren onder meer rugzakken, portemonnees en sleutels. In totaal werden er van 1 januari tot 1 juli iets meer dan 54.000 objecten gevonden, tegenover 47.543 in de eerste helft van 2015. In de eerste zes maanden van 2014 kwam de teller uit op 44.000. Bij meer dan 60 procent van de spullen lukt het om de rechtmatige eigenaar te achterhalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.