Waarschuwingsschot bij aanhouding jongens

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Bij de aanhouding van een groep van zes jongens tussen de 13 en 18 jaar, is zondagavond in Rotterdam een waarschuwingsschot gelost. De jongens liepen met een nepwapen rond. De politie was gebeld omdat iemand rond 19.00 uur een jongen op de Berkenstein zag lopen met een pistool in zijn broeksband.

Met het pistool in de hand werd de groep door de politie benaderd, dat is standaardprocedure, maar de jongens vonden het vooral leuk en luisterden niet naar de instructies van de agenten. Een 18-jarige jongen uit de groep greep naar de tas die hij bij zich had, waarop de politie een waarschuwingsschot loste. Toen drong het tot de zes jongens door dat het menens was.

In de tas bleek een niet van echt te onderscheiden imitatievuurwapen te zitten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.