VVD: wetsvoorstel beveiliging tegen piraten

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De VVD is het getalm over het al dan niet toestaan van private beveiliging op koopvaardijschepen zat. De liberalen komen met een initiatiefwet die deze beveiliging tegen piraterij mogelijk moet maken, ook al is coalitiepartner PvdA er steeds niet voor te porren geweest. Het voorstel kan al bijna naar de Raad van State voor advies.

,,Ik heb nu al drie kabinetten zien worstelen met dit onderwerp, en hoezeer dit huidige kabinet ook inziet dat er iets moet gebeuren om onze koopvaardij adequate bescherming te bieden, voorlopig zie ik weer geen overeenstemming ontstaan over dit onderwerp.” zegt initiatiefnemer Kamerlid Han ten Broeke.

Bijna alle Europese landen om Nederland heen staan al private beveiligers toe, aldus de liberaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.