nederland

‘Vrijgelaten Wendel Meijer mishandeld’

14 juli 2016Leestijd: 2 minuten

DEN HAAG (ANP) – De donderdag vrijgelaten Wendel Meijer uit Landsmeer is door zijn ontvoerders mishandeld. Dat heeft zijn zus gezegd in RTL Boulevard. ,,Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling”, aldus de vrouw.

Meijer werd donderdag vrijgelaten nadat hij vorige week door onbekenden werd ontvoerd. De politie Noord-Holland Noord heeft de vrijlating bevestigd, maar kan nog niet zeggen hoe de man eraan toe is, waar hij is en wat er precies is voorgevallen. ,,Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen”, aldus een woordvoerder.

De advocaat van de familie van Meijer, Sébas Diekstra, vraagt de media om de familie met rust te laten, omdat die een zware tijd doormaakt. ,,Graag wil ik een dringend beroep op iedereen doen om de familie de rust te gunnen die zij nodig heeft om alles te kunnen verwerken”, aldus Diekstra.

Interview

De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder donderdag al vrijgelaten. Hij is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. Essabaouni’s moeder had in een interview met AT5 gesmeekt om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moest zijn van een persoonsverwisseling.

Wendel Meijer uit Landsmeer en Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij was klemgereden en beschoten. Beide ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu.

Tips

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto’s die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.