Vlag halfstok bij herdenking val Srebrenica

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bij de herdenking van de val van de Bosnische enclave Srebrenica, komende maandag op het Plein in Den Haag, hangt de vlag op het ministerie van Defensie voor het eerst halfstok. Minister Jeanine Hennis en premier Mark Rutte geven daarmee gehoor aan een verzoek van militairen van Dutchbat. Vanaf nu hangt de vlag bij elke herdenking halfstok, meldt het ministerie.

Speciale aandacht is er voor de ruim 120 slachtoffers die pas het afgelopen jaar zijn geïdentificeerd. Hun resten worden diezelfde dag in Potocari (Srebrenica) herbegraven.

In 1995 konden de militairen van Dutchbat III niet voorkomen dat in de enclave bijna 8400 moslimmannen en -jongens werden vermoord door de Serviërs.

De herdenking op het Plein is een initiatief van onder meer organisaties van overlevenden en nabestaanden van Srebrenica-slachtoffers en begint om 15.00 uur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.