nederland

Vierdaagsefeest voorbereid op Pokémon-jagers

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – De organisatie van de Vierdaagsefeesten neemt extra maatregelen om het populaire Pokémon-jagen tijdens het massale evenement komende week in goede banen te leiden. Op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen worden speciaal ontworpen verkeersborden geplaatst, om te voorkomen dat wandelaars, feestvierders, automobilisten en Pokémon-jagers elkaar in de weg zitten.

Op de facebookpagina ‘Pokémon vangen bij de Vierdaagsefeesten’ hebben inmiddels ruim duizend spelers van het spel Pokémon Go aangegeven tussen 16 en 22 juli naar Nijmegen te komen om zoveel mogelijk virtuele figuurtjes op te sporen en te vangen. Naast een stroom Pokémon-jagers rekent de organisatie komende week op zo’n anderhalf miljoen bezoekers, 48.000 vierdaagsewandelaars en 4500 artiesten in het centrum van de stad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.