nederland

Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

SCHEVENINGEN (ANP) – Het vervallen noordelijke deel van De Pier bij Scheveningen wordt gesloopt. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in augustus nog, aldus een woordvoerster van de attractie.

De sloop van het zogenaamde ‘stalen eiland’ is noodzakelijk door de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier. Bovendien heeft het verroeste gebouw op pijlers in zee geen enkele functie meer. ,,Het is een lelijke pukkel die net achter de eigenlijke pier staat”, zegt de woordvoerster. Bij de aankoop in 2014 hebben de huidige eigenaren van De Pier afspraken gemaakt met de gemeente over verwijdering.

Sloop betekent wel een omvangrijke operatie. Zo moet er een vaargeul in zee worden gegraven om de werkzaamheden en de afvoer van het overbodige deel van de pier mogelijk te maken. De Pier dateert van 1961.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.